5 redenen om nú elektrisch te gaan rijden

5 redenen om nú elektrisch te gaan rijden

De tijd dat elektrische auto’s vooral toekomstmuziek voor milieufreaks was is definitief voorbij. Tegenwoordig heeft bijna elke autofabrikant wel een elektrische of hybride model op de markt en blijft men ondertussen driftig doorontwikkelen. Ook het feit dat de overheid minder moeite doet om deze auto’s te stimuleren met een lage bijtelling bewijst dat de elektrische auto volwassen wordt. Wij kozen de vijf meest aantrekkelijke modellen van dit moment.

1. De Chevrolet Volt

Het elektrische karakter van deze luxe sedan vind je al terug in de naam. Maar naast een milieuvriendelijke auto is het vooral ook een auto die vriendelijk is voor de bestuurder en zijn passagiers. Comfortabel, elegant en ook nog eens met een indrukwekkende actieradius.

2. De Nissan Leaf

De best verkopende elektrische auto en dat is niet zonder reden. Het is een volledig elektrische auto, die ook nog eens verder rijdt dan het grootste deel van de concurrentie en dat bovendien lekker vlot doet.

3. De Fisker Karma

Dromen mag, toch? Natuurlijk is de hybride Fisker Karma een auto die de meesten van ons nooit zullen kunnen betalen, maar het bewijst wel dat topprestaties en een sportief ontwerp prima gecombineerd kunnen worden met een duurzaam karakter. En met snelheid ook trouwens, want de Karma haalt makkelijk de 200 kilometer per uur.

4. Smart Fortwo Electric

Als je een auto zoekt voor het dagelijkse verkeer in de stad, dan is de Smart Fortwo Electric een prima uitkomst. Je past er weliswaar maar met z’n tweeën in, maar dat is voor de boodschappen toch prima? Bovendien is-ie volledig elektrisch, wat je vaak ook nog een gratis parkeerplaats oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *